Massages & Methodiek

❗ Wegens long-covid is Intensie helaas gesloten ❗

Zachte Aanraking & Koestering

Aanraking als voeding voor de huid is een primaire levensbehoefte, zoals de stofwisseling eten nodig heeft en de longen zuurstof. Een tekort aan aanraking kan op den duur tot slechtere kwaliteit van leven leiden. Niet iedereen heeft voldoende zorgzame aanraking om te voldoen aan die behoefte. Ze noemen dit ook wel huidhonger. Handoplegging en warme omhelzing kunnen dit tekort zacht maar positief aanvullen. Misschien vind je het moeilijk om contact te (durven) maken, heb je weinig tot geen relaties waarbij huidaanraking plaatsvindt, of is elke andere vorm van aanraking te intens. Ervaar dat een zachte aanraking of koestering veel effect kan geven.

Ontspanningsmassage

Onverwerkte energie kan vast komen te zitten in spieren en bindweefsel, dit levert spanning op. Die energie kan nuttig zijn, maar als het ongebruikt opgekropt raakt, staat het ontspanning in de weg en is het nodig de spanning los te maken. Met ontspanningsmassage richt ik me specifiek op de stress die vastzit in spier- en bindweefsel. Misschien denk je dat dit alleen voor rug of schouders is, maar spanning kan zich ook vasthouden in de buik, voeten of je gezicht. Je kan op je rug of buik, maar ook op je zijde (bv. bij zwangerschap) de massage ontvangen. De warmte van mijn handen, de stimulatie van de weefsels en het creëren van een zachte setting met geur en geluid stellen je lichaam in staat deze onverwerkte energie weer te laten vloeien.

Holistic Pulsing

Soms merk je dat je harder of zachter leeft dan je natuurlijke ritme... net te laat, te vroeg, niet in balans. Misschien heb je jezelf lange tijd net iets te hard gepusht en stap je daarom steeds mis. Holistic pulsing is een wieg-techniek, waarbij ik je terugbreng in het ritme van jouw lichaam. Eenmaal in beweging blijft de beweging met slechts een klein beetje hulp in gang. Met subtiele of grotere schommelingen ervaar je je natuurlijke ritme van zijn en kan je terugkeren naar de basis zoals in de baarmoeder. Holistic pulsing is vooral een interne massage en nodigt uit tot loslaten en diepe ontspanning. De pulsatie kan emotionele barrières openen en krachtig werken.

Shamballa Healing

Energetische massage, of shamballa healing, creëert ruimte in de energiebanen door beweging. Energetische massage heeft een holistische benadering en behandelt jouw lichaam, geest en ziel als een geheel. De massage helpt daarmee je zelfherstellend vermogen te hervinden of te ondersteunen. Dit kan erg helpen bij mentale klachten als burn-out, je zoektocht naar zelf of nut, last van stress, angst of negativiteit, maar ook bij problematische relaties met een partner, familielid, of met jezelf. In de massage ondersteun ik je in de reis door je eigen lichaam. Zelf ga je naar je gevoel. Mijn handen gaan naar de plaatsen waar jij de spanning voelt. Zo kan je toestaan dat je er dieper bij kan komen met je gevoel, toestaan dat er trilling of beweging ontstaat. Dit kan hevig zijn, maar zal uiteindelijk goed voelen. Door je energetisch en emotioneel te laten begeleiden in deze ervaring, kan je tot de kern komen en ontlading toestaan. Iets wat jarenlang vast zat, is weer gaan stromen: er is ruimte ontstaan.

Eerste Afspraak

Als masseur begin ik altijd met een kennismakingsgesprek. Voor ik jou kan masseren, is het belangrijk dat we bespreken wat je zoekt in de sessies: waar je behoefte aan hebt en wat ik kan geven. Het kennismakingsgesprek is de basis voor de vertrouwensband tussen klant en masseur; tussen jou en mij. We kunnen zo allebei voelen of er ruimte is om ontspanning te vinden en de energie te laten stromen. We bespreken waarom je massage zoekt; misschien heb je last van je spieren of gewrichten, voel je je niet in balans, merk je een mentale blokkade of heb je behoefte aan warme zorgzame aanraking. Alles mag er zijn: ik ben zonder oordeel en vol oprechte openheid. We kijken ook wat je nodig hebt om de massage fijn en positief te laten voelen; geur, geluid, licht en intensiteit zijn zeer persoonlijk en kunnen heel bepalend zijn. Na de kennismaking kunnen we een traject of sessie starten. Dat kan meteen na de kennismaking of een volgende keer.

Traject Van Drie

In het Boeddhisme wordt uitgegaan van een drie-trap naar welzijn: erkenning, aanmoediging en realisatie. Dezelfde drie-trap van lijden naar welzijn pas ik graag toe in mijn massages.
Energie moet kunnen vloeien om het helende effect te ervaren. Maar vaak zijn blokkades hardnekkig, doordat ze al lang aandacht geen krijgen. Dit geldt zowel voor blokkades, die fysiek of mentaal van aard zijn, als voor blokkades door toevallige omstandigheden of door chronisch toedoen.
Door het traject van drie kunnen we de blokkade niet alleen oplossen voor een moment, maar de energie de kans geven om langer te blijven stromen.

De drie-trap komt ook terug in de gewenning tussen klant en masseur. De Thaise masters benoemen deze repetitie: "eerste keer om te schrikken, tweede keer om te wennen en derde keer om te genieten."

Maatwerk

Zelfs bij vaste klanten begint een massage altijd met een gesprekje: waar wil jij de aandacht op richten, zijn er bijzonderheden of wil je graag iets delen? Elke massage is anders, want onze energie is op elk moment anders. We nemen kort door wat je deze sessie wil in de massage en de setting. Misschien ben je vandaag gevoeliger dan anders voor geur, en wil je een andere massage-olie. Misschien heb je nu even ergens pijn of last en kan ik daar rekening mee houden. Ongeacht het type massage, voel ik waar mijn handen heen moeten gaan, naar de plaats waar de warmte van mijn handen gestagneerde energie kan oplossen. Het is voor mij belangrijk om te horen waar vandaag jouw wensen en grenzen liggen, zodat jij de zorgzame warmte van de sessie optimaal kan ervaren.

Filosofie

Elk mens voelt zich gezond als zijn energie in balans is. Zorgzame aandacht en warm contact zijn nodig om die balans te bereiken, zeker als we hier een tekort aan ervaren. Dit kan komen door de behoefte aan menselijke aanraking via de huid (huidhonger) of door een factor in fysieke of mentale staat. Zonder oordeel en met volle aandacht deel ik energie via mijn handen. Voor sommigen is aanraking of koestering datgene wat nodig is om ons energiepeil weer naar positief te brengen. Anderen hebben een blokkade die gemasseerd kan worden via pulsing. Je krijgt wat je nodig hebt uit de massage, of dat nu rust is in een ontspanningsmassage of nieuwe energie door shamballa heling.
Ik ben gevoelig voor jouw energie. Mijn filosofie is dat ik kan helpen en verwarmen met mijn massages. Ik ontvang iedereen met dezelfde warmte, oprechtheid en aandacht.

Ik kan je niet helen...
Maar ik kan je wel de ruimte geven om aan je eigen heling te werken.

Oprechte Aandacht

Mensen zijn sociale wezens: met gesprekken, uitwisselingen en interacties houden we elkaar vitaal. Huidcontact, de aanraking van huid op huid, hoort hier ook bij. Het heeft een plek in al onze relaties: die tussen ouder en kind, vriendschappen, in samenwerkingen en in romantische relaties. In onze maatschappij zie je dat huidcontact vaak wordt gereduceerd tot enkel iets tussen partners en niet iets tussen mensen. Dat stigma van aanraking weerhoudt ons van deze vitale vorm van contact, van zorgzame, affectieve aanraking (zonder romantische component). Dat kan je uit balans brengen. Ook persoonlijke factoren kunnen aan een tekort bijdragen. Misschien heb je een negatief zelfbeeld vanwege je littekens of je uiterlijk, waardoor je aanraking moeilijk vindt. Misschien heb je weinig of geen relaties waarin huidcontact plaatsvindt. Of misschien heb je, wegens ziekte of ouderdom, de behoefte om huidcontact te voelen op een niet-klinische manier. Ik deel graag mijn zorgzame aandacht, warme aanraking en koesterende omhelzing met jou.

Oprechte aandacht kan zeer helend zijn voor mensen die:

 • behoefte hebben aan aanraking
 • eenzaamheid ervaren door isolement of ouderdom
 • sociale angst voelen rondom aanraking
 • last hebben van onverwerkt trauma
 • moeite hebben met ontvangen van aandacht
 • een negatief zelfbeeld hebben
 • afstandelijkheid voelen in contact
 • weinig warme relaties hebben

Lichamelijke Klachten

Lichamelijke klachten hebben sterk te maken met een disbalans. Massage kan hierbij helpen door, als de klacht zich eenmaal manifesteert, te helpen met ontspanning en het hervinden van een prettige fysieke staat tijdens het omgaan met de klacht. Zeker lichamelijke klachten met een lang of chronisch ziekteverloop kunnen een groot beslag leggen op de gezonde delen van het lijf. Massage kan helpen om het gezonde lichaam in volledigheid te ervaren en niet enkel de klacht te voelen. De helende werking kan plaatsvinden, omdat de disbalans te voelen is in de weefsels. De aanraking van de weefsels, en het bewegen en sturen van de opgeslagen energie in deze weefsels, zal een balans-herstellende werking hebben, bijvoorbeeld bij sommige immuunziektes. Hierdoor kunnen klachten verlichten, waardoor niet alleen het omgaan met de klacht veel minder energie kost, maar ook de oorzaak van de klacht verminderd kan worden.

Lichamelijk helende massage kan werken voor mensen die:

 • last hebben van (chronische) pijn
 • last hebben van fantoompijnen
 • een (chronische) immuunziekte hebben
 • een (chronische) stofwisselingsziekte hebben
 • een (chronische) spierziekte hebben
 • overgevoelig zijn voor prikkels (HSP)

Mentale & Emotionele Belasting

Je lichaam en geest hebben een sterke werking op elkaar. We kennen allemaal de uitwerking van tijdelijke stress op ons lichaam. Sommige mensen krijgen hoofdpijn in een drukke week, anderen buikpijn van zenuwen en weer anderen verkrampen hun schouders voor een spannend gesprek. Langdurige stress geeft vaak ook klachten in het lichaam, maar die lossen niet op bij het afnemen van de spanning. Gedurende de tijd komen deze klachten, deze blokkades, steeds stugger en vaster te zitten.

Door aanraking, warmte en aandacht te geven op de plaats, waar de klacht zich in jouw lichaam uit, zal de blokkade verzachten of zelfs verdwijnen. De massage geeft daarmee het lichaam meer ruimte, om ook de emotionele of mentale belasting te verwerken. Als de energie weer door het lichaam stroomt, kan je weer vrij en volledig denken en voelen.

Massage voor emotionele en mentale belasting is heel heilzaam voor mensen die:

 • veel spanning en stress ervaren
 • in een burn-out zitten of burn-out verschijnselen ervaren
 • voelen dat ze een emotionele blokkade hebben
 • worstelen met een negatief zelfbeeld
 • zich niet thuis voelen in hun eigen lichaam

Massage Of Medicijnen?

Het is belangrijk om te weten dat de massage die ik geef werkt met ontspanning en loslaten, als een manier om energie beter door het lichaam te reguleren. Ik denk en heb uit de reacties van anderen ervaren dat dit een zeer helend effect kan hebben op de mens als holistisch wezen. Maar massage valt niet onder de Westerse geneeskunde. Het kan ziekte-kiemen niet onschadelijk maken en tumoren niet doen verdwijnen. Niet op elk moment is massage geschikt; er zijn verschillende contra-indicaties waarbij massage juist tégen kan werken. Bij sommige klachten zal ik je dus aanraden om (ook) je arts te raadplegen. Toch geloof ik sterk in de energetisch helende werking van massage. Je kan het zien als ondersteuning van je eigen herstellend en regulerend vermogen, dat dus versterkt wordt door de aanraking en sturing tijdens de sessie. Het vermogen van je lichaam is misschien wel groter dan je denkt, zeker als ontspanning door massage je in staat stelt om op je lichaam en geluk te kunnen vertrouwen.
Start een traject bij Intensie

Maak een afspraak

27-Aug-2015 23:40:18 - Karolien 👍
Vorige maand als proefpersoon bij Steven geweest voor een ontspanningsmassage.In vele opzichten een aanrader.Hij staat open voor feedback en het is een warme persoonlijkheid.Het masseren deed hij met veel gevoel.De massage was zeer ontspannend en het stroomde van binnen.Ik kijk uit naar de al gemaakte volgende afspraak.
x
Deze website gebruikt cookies... 🍪🍪🍪
Lekker!
This will be replaced by Javascript...