Massages met volle aandacht

Over de massage...

Bij een bezoek aan mij krijg je een uur lang mijn volledige aandacht. Daarbij gebruik ik de massage als hulpmiddel. Dit kan bv een ontspanningsmassage met olie zijn, maar ook holistic pulsing (wiegmassage) hoort tot de mogelijkheden. Wil je graag ondersteuning, als je ergens mee zit? Dan is een energetische massage iets voor jou!

Er zijn verschillende massage met elk hun eigen intensiteit...

Vind je het spannend om gemasseerd te worden? Dan is alleen al een zachte aanraking misschien genoeg...
Een zachte aanraking is de basisvorm van een massage. Deze kan staand worden uitgevoerd, zittend op de bank, of misschien knus tegen elkaar liggend. Hier stem ik, samen met jou, heel precies af, wat voor jou nodig is. Dat varieert van heel simpel je hand vasthouden, mijn hand op jouw rug, een echte, oprechte knuffel.
Ook bied ik je graag een koestering aan, een vorm van aanraken, waarin je er gewoon mag zijn, met alles wat er is... waarbij je je mag overgeven aan de dragende armen, de ondersteunende schouder... even de veiligheid voelen, de geborgenheid... Woorden hoeven niet, emoties mogen er zijn...
Een aanrakings-sessie kun je al boeken vanaf 5 minuten, maar langer is ook mogelijk, zodat er een opbouw kan zijn in vertrouwen en verbinding.

Een ontspanningsmassage is met olie op de blote huid. Daarbij mag je ondergoed en eventuele BH aanhouden. Meer kleding aanhouden kan ook. Dan werk ik zonder olie, met aanraking en contact. Geef zelf aan, waar je wensen en grenzen liggen. Wat dat betreft, bepaal jij ook, welk deel van het lichaam gemasseerd wordt. Als je bv. alleen de rug en schouders wil, of alleen de voeten, of alles behalve je armen, is dat geen probleem. Je kunt natuurlijk ook kiezen om het hele lichaam te laten masseren.

Een heel bijzondere ontspanningsmassage is de Koesterende Geborgenheid, een zachte massage in zijligging, die vanaf het begin weldadige ontspanning geeft. De houding (foetushouding) is ideaal voor een geborgen en gedragen gevoel, je wordt herinnerd aan hoe het allemaal begon... De zijligging is zowiezo geschikt voor mensen, die niet lang, om welke reden dan ook, op hun buik kunnen liggen. Deze koesterende vorm is zeer geschikt voor zwangere vrouwen (na overleg), maar ook voor mensen met een nekletsel of voor mensen die vanuit hun lichaamsbouw ongemak ervaren in de nek, hals, schouders, borst. 

Een gemiddelde ontspanningsmassage duurt ongeveer een uur, maar is natuurlijk afhankelijk van je wensen.

Bij holistic pulsing heb je je kleren gewoon aan. Wel is aan te raden om gemakkelijk zittende kleding aan te doen, zoals bv een t-shirt of longsleeve, en een jogging-broek, zonder harde stukken, knopen, uitstekende ritsen, dikke riem enz. Je mag op je buik liggen of op je rug. Bij deze wiegmassage zal ik jouw lichaam in beweging brengen, wiegen, pulsen. En jij hoeft niets te doen, alleen liggen.
De duur van holistic pulsing varieert van 10 minuten voor een eerste kennismaking tot ruim een uur.

Bij een energetische massage (ook wel 'shamballa healing') is er geen dress-code, gewoon wat je fijn vindt om aan te hebben. Maar 'gemakkelijk zittend' is altijd goed. Ik ben dan slechts ondersteunend aanwezig, met mijn volle aandacht en warme handen, daar waar jij het kan gebruiken. Je ligt hierbij op de massage-tafel of op een futon, maar zittend op de bank is ook goed. Met zachte aanraking, maar verhoogde intentie, leg ik mijn handen op je hoofd, je handen, je lichaam, en laat ze daar even liggen. Jij gaat met je gevoel naar die plek, en ervaart wat mijn energie met je doet.
Soms is een kwartiertje al genoeg, soms is een uur nodig.

 

Mengvormen zijn zeker mogelijk, we kijken samen waar je op dat moment behoefte aan hebt.

 

Hoe gaat een massage in z'n werk? Als je binnenkomt, neem ik je mee naar de massage-ruimte. We beginnen met een kennismakings-gesprekje, waarin wederzijdse verwachtingen gedeeld worden, en ik eventuele vragen zal beantwoorden. Tijdens de massage zal weinig tot niet gesproken worden, om optimaal tot rust en tot jezelf te kunnen komen. Na afloop blijf je nog even liggen en navoelen, waarna we afronden en napraten met een glaasje water erbij.

Je betaalt voor de duur van de massage, zoals we vantevoren besproken hebben.

Huisregels

De massage is voor jou! Jij moet er een fijn gevoel aan over houden. Maar daarvoor zijn er een aantal huisregeltjes...

Ik geef geen medische massages, maar masseer voor jouw ontspanning. Als je medische klachten hebt, verwijs ik je graag door naar de huisarts, een fysiotherapeut of sportmasseur. Bij o.a. de volgende contra-indicaties is een massage niet verantwoord:

Bij twijfel bekijken we samen, wat de (on)mogelijkheden zijn.