Massages met volle aandacht

Intense intentie...

Hoe intens wil je het hebben?
De Intensie mag je zelf aangeven! Waar zit je behoefte, waar zit je grens? Elke massage-vorm kent zijn eigen beleving!

Zachte aanraking

Aanraken mag!

We zijn het zo niet meer gewend... aanraking. Ja, een ferme handdruk, dat kennen we wel! En als we een knuffel geven, duurt die nooit langer dan 3 seconden, met een paar ferme rug-kloppen erbij, om het vooral niet toe te hoeven laten... Of je doet zoiets als deze man, die gaat voor kwantiteit ipv kwaliteit...

Een echte aanraking, waarbij er verbinding ontstaat... daar is liefdevolle aandacht bij nodig. Een aanraking in afstemming.
Soms kan iemands hand vasthouden al genoeg zijn... mijn oprechte aanwezigheid doet de rest. Of een arm om de schouder, luisterend naar je verhaal. Misschien vind je het fijn, om gestreeld te worden... je hand, je arm, je gezicht, terwijl ik met zachte ogen in de jouwe kijk...
Of ben je al lang niet meer door iemand liefdevol gekoesterd? Gewoon twee warme armen om je heen, die je beschermen of troosten... die zeggen, dat jij oke bent zoals je bent... En als er tranen komen, mogen die er zijn! Net als een flinke lachbui of een ferme vloek.
Mijn knuffels duren geen 3 seconden, maar zo lang als het voor jou goed voelt, tot soms wel een paar minuten. Misschien een beetje onwennig in het begin, maar dan voel je de ontspanning indalen, je kunt de verbinding toelaten.

Fijne ontspanningsmassage

Ontspannen mag!

Je huid is je grootste orgaan. In je huid zitten een heleboel zenuwen, die heel graag geprikkeld worden, aangeraakt worden. Dit is een basis-behoefte van ieder mens! Oprechte aanraking is van levensbelang!

Onder je huid zitten spieren en bindweefsel. Ook deze onderdelen willen graag aangeraakt worden, want ze staan vaak strak van de spanning. Met de juiste aanraking zal dat een stuk minder worden.

Mijn warme handen zullen zorgen voor een fijne, volledige ontspanning. Jij mag aangeven, waar de spanning zit, of waar de behoefte zit. Misschien wil je alleen de rug en schouders gemasseerd hebben... of wil je van die kramp in je buik af. Maar vergeet ook de rest niet... je benen en voeten die jou de hele dag ronddragen, je handen en armen die het werk voor je doen... of je gezicht, dat altijd maar op vrolijk moet staan?

En samen zoeken we naar de juiste, lekker ruikende olie, die je nog lang met je mee mag dragen.

Diepe wiegmassage

Loslaten mag!

Holistic pulsing is een hele fijne wieg-massage. Daarbij breng ik als masseur je lichaam op een zachte, soms speelse manier in beweging door korte pulsjes (duwtjes) te geven, afgestemd op het ritme van het lichaam. Deze pulsjes stromen dan als golfjes door je lichaam, soms groot, soms heeeeeel subtiel en klein. Eenmaal in beweging blijf je in beweging, net als een kind op een schommel. Ik hoef ook alleen maar op het topje van die beweging weer een nieuw pulsje te geven.

Dit gevoel resoneert met de tijd dat je nog in de baarmoeder zat, en werkt heel ontspannend. Het is vooral ook een interne massage! Het nodigt uit tot loslaten. Loslaten van spanning, loslaten van iets moeten met die beweging, loslaten van verdriet of andere emoties... pulsing kan heel krachtig werken.

Je drijft op wolken, je lichaam beweegt in zijn eigen ritme, en je geeft je over aan de beweging...

Energetische massage

Bewegen mag!

Je voelt mijn handen rusten op je hoofd. Je gedachten verdampen, je ademt diep in. Als vanzelf ga je met je gevoel je lijf in, en je voelt ergens een spanning, hoog in je borst, onderaan je rug, in je buik... Mijn handen gaan naar de spanning toe, en zijn aandachtig aanwezig.

Je lichaam weet wat het moet doen. Je blijft met je gevoel erbij, geeft de spanning aandacht, neemt het waar. Een lichte trilling ontstaat, en je laat het toe. Pas als er beweging is, kan iets loslaten. De trilling wordt heftiger, en je lichaam schokt. Je voelt je veilig, ik ben bij je en ondersteun je. Dit is heftig. Maar je voelt ook dat dit goed en nodig is. En dan word je rustig... misschien gaan er tranen vloeien, misschien komt er grote blijdschap.

Je voelt de energie weer stromen, er is iets losgeraakt! Wat al jarenlang vast zat, is nu in beweging gekomen. Wauw. Er is ruimte ontstaan!